Говорих с Александър Лукашенко“. Това написа в Туитър президентът на Украйна

...
Говорих с Александър Лукашенко“. Това написа в Туитър президентът на Украйна
Коментари Харесай

Непотвърдено: Зеленски е говорил с Лукашенко

„ Говорих с Александър Лукашенко “. Това написа в Туитър президентът на Украйна Володимир Зеленски, без да дава никаква спомагателна информация. Все още няма публично удостоверение на тази информация. Анализатори не изключват, че това може да е маниполирано известие, което даже да не идва от профила на Зеленски.

Тази сутрин руска делегация дойде в Беларус за договаряния с украинската страна, удостовери  говорителят на Кремъл Дмитрий Песков.

По думите му делегацията включва представители на съветските министерства на външните работи и на защитата, а също по този начин и представители на администрацията на президента Владимир Путин.

Украинският президент Владимир Зеленски отхвърли предлагането за договаряния в Беларус, заявявайки, че диалози в Минск биха могли да бъдат вероятни, в случай че Русия не е атакувала Украйна от територията на страната. Той обаче оставя отворена вратата за договаряния на други места и даде предложение това да се случи на територията на друга страна.

Неофициално беше обявено, че Русия ще чака до 15:00 часа отговора на Украйна за договаряния в Минск. Според анализатори тематиката на диалога сред Лукашенко и Зеленски е точно да се подсигурява сигурността на украинската делегация, в случай че реши да отиде в Беларус.
По-рано съветският президент Владимир Путин  упрекна украинските управляващи, че си пропиляват „ опция “ за осъществяване на договаряния.
Кремъл съобщи, че Путин е уведомил израелския министър председател Нафтали Бенет за " хода на специфична военна интервенция за отбрана на Донбас ". По време на диалога той „ също означи, че съветската делегация е в беларуския град Гомел и е подготвена за договаряния с представители на Киев, които показвайки променчивост, към момента не са се възползвали от тази опция. “

Освен това стана ясно, че Украйна ще сезира Международния съд в Хага против дейностите на Русия, която съгласно Киев манипулира понятието за „ геноцид “.

„ Настояваме за незабавно решение, разпореждащо на Русия да спре своята военна инвазия, и чакаме правосъдното съвещание по проблема да стартира идната седмица ", декларира Зеленски.
Източник: dnesplus.bg

СПОДЕЛИ СТАТИЯТА


Промоции

КОМЕНТАРИ
НАПИШИ КОМЕНТАР